La 12a Cursa Solidària d’Esplugues recapta més de 12.000 €

Actualitzat a les 11:18 h ·
Alejandra Vives ·
Temps de lectura: 3 minuts

El passat diumenge 5 de maig prop de 800 persones participaven

Esplugues va viure el diumenge 5 de maig la gran festa anual de l’esport i la solidaritat que representa la Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues, organitzada per l’Ajuntament i l’Hospital Sant Joan de Déu. Prop de 800 persones van participar-hi en les diferents distàncies d’aquesta dotzena edició, no amb l’objectiu d’arribar primer sinó de col·laborar, amb el preu de la inscripció, en una causa solidària.

La quantitat recaptada, que va ser de 12.602 euros, es destinarà a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, un centre d’atenció a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa ubicat a Esplugues i gestionat per Sant Joan de Déu, d’aquí el lema de la cursa, córrer pels petits valents.

Mohamed Zarhouni va ser el més ràpid en categoria masculina de 10 Km, completant el recorregut en 34 minuts i 22 segons, seguit per Youseff Koumali amb un temps de 34:33 i Gerrit Pieter amb 36:06. En categoria femenina, Eva Ibáñez va guanyar amb un crono de 44:21, mentre que Sònia Lozano i Àngels Bonfill van completar el podi amb temps de 47:12 i 48:10, respectivament.

Als 5 km, els campions van ser José David Ruiz (18:43) en categoria masculina i Trini Serrano (20:07) en femenina. Amb els més petits, la Cursa de Promoció, de 1.900 metres, va tenir com a vencedors a César Manuel Aponte i Carolina Hernanz, mentre que en la Minicursa de 1.050 metres, els més ràpids van ser Noa Sanz i Nil Colomer.

GUANYADORS 10 KM

Alguns dels corredors, solidaris també amb ‘El Barco’

Un fet a destacar va ser la presència de corredors lluint samarretes amb el lema “Tot som El Barco”, en suport a les famílies desallotjades, que fins i tot, van acabar reivindicant-se al podi. Mohamed Zarhouni, guanyador de la categoria de 10 km, va mostrar el seu suport en declaracions a ETV, criticant la situació: “No es justo que les digan que se vayan. En vez de reformar, tirarla y hacer otra casa ahí o llevarlos a otro sitio… ¿Echarles y para el hotel? La verdad es que no lo veo bien, no le veo justicia, no veo democracia”.

A les xarxes socials, persones i col·lectius denuncien censura per part de l’Ajuntament, ja que al videoresum publicat per agrair la participació, no apareixien els guanyadors de 10 km que lluien la samarreta.