El cadet femení del Club Vòlei Esplugues guanya el campionat d’Espanya

18:47 h ·
Actualitzat a les 18:47 h ·
Alejandra Vives ·
Temps de lectura: 4 minuts

El cadet femení del BBC Packaging CV Esplugues fa història en convertir-se per primer cop en campiones d’Espanya

Classificades el passat mes d’abril, les d’Esplugues van viatjar a Astúries per disputar el campionat a les localitats de Llanes, Ribadesella, Arriondas i Posada de Llanes del 8 al 12 de maig. Cinc dies en què els 32 millors equips de la categoria es van disputar el títol nacional.

L’equip del Baix Llobregat va quedar enquadrat al Grup B on va haver de competir amb Adecor Aire Sport Club de Còrdoba, el Voleibol Astillero de Cantàbria i el Grup Renovak Sant Joan d’Alacant. Va començar amb dificultats el campionat, ja que en el debut va patir una derrota en el Tie Break contra el Adecor Aire Sport Club tot i començar amb dos sets d’avantatge.

Després d’aquest revés, l’equip va començar a trobar la seva millor versió connectant amb els principals atacants, elevant el nivell dels serveis i ajustant el bloqueig-defensa, el qual va permetre dues victòries per 3-0 contra el Voleibol Astillero i el Grup Renovak Sant Joan. Això sumat a una derrota d’Adecor, els va permetre afermar-se en la primera posició del grup, l’objectiu primordial per continuar endavant en el campionat de voleibol.

Un cop es van trobar a vuitens de final, van començar els partits eliminatoris i ja no es podien permetre cap ensurt. El rival a superar era el AD Los Campos, campió d’Astúries. De nou, va ser un gran partit de tot l’equip que va garantir a les espluguines una victòria per 3-0.

Van arribar a quarts de final, on es va notar l’alça en el nivell i es van enfrontar al Radiokale Albolote de Granada, actual campió d’Andalusia. Tenint en compte que la primera derrota del campionat de voleibol va estar contra un rival andalús, el partit prometia un gran espectacle. Per sort, van mantenir un gran nivell de joc el qual els va aconseguir un pas a la semifinal gràcies a un 3-0.

A la semifinal van arribar tres dels quatre equips catalans, el qual va augmentar les opcions d’enfrontar-se a un rival conegut i així va ser amb el partit contra el Barça CVB. Amb la dificultat afegida que els dos equips coneixen totes les virtuts i debilitats del rival al peu de la lletra, només era possible tornar a repetir els resultats aconseguits en lliga, favorables per les espluguines.

En els dos primers sets cada equip va poder treure el seu millor potencial i guanyar un set cadascun gràcies, en gran part, a un alt nivell en el servei. Però en el tercer i el quart set, l’atac de les d’Esplugues va ser determinant per treure el bitllet a la gran final del campionat de voleibol.

A la final, l’últim obstacle en el camí cap al títol va ser un altre equip català, el DSV Sant Cugat. Aquest cop, els antecedents estaven més igualats perquè en lliga, ambdós equips van aconseguir una victòria. Primer, per 3-0 com a locals i a la Fase Final, les d’Esplugues van fer seva la victòria per 3-0.

Això deixava una final apassionant a la pista central de Llanes que va començar malament per les espluguines perquè, tot i arribar al final de set amb un marcador igualat de 19-19, les del Vallès es van emportar el set per 25-19.

Va tocar fer ajustaments i se’n van sortir de meravella perquè els tres següents sets van ser per Esplugues per 25-16, 25-12 i 25-17 deixant sense resposta a l’equip de Sant Cugat i aconseguint un fet històric per al club espluguí en consagrar-se com a Campiones d’Espanya de la Categoria Cadet Femenina de Voleibol 2024.

El cadet del CV Esplugues guanya el campionat d'Espanya

Minuts després de la gesta, l’equip aixecava el trofeu al cel d’Astúries per donar per tancat un campionat que no va començar de la millor manera, però va acabar satisfactòriament per un equip humil. Un conjunt amb una gran majoria de jugadores formades a casa i que van assolir l’objectiu de portar l’alegria al poble d’Esplugues en el món del voleibol.